vrijdag 12 september 2014

Lesley-Ann Poppe gaat weer zingen in Stars For Life

 
Lesley-Ann Poppe gaat weer zingen in Stars For Life

Voor het Eén-programma 'Stars For Life' pikt Lesley-Ann Poppe haar muzikale carrière weer op. Andere bekende deelnemers van de zangwedstrijd zijn presentator Ben Roelants en Ketnetwrapster Sien Wynants.

'Stars for Life' is een nieuw muzikaal programma waar twaalf bekende Vlamingen, die niet professioneel met muziek bezig zijn, aan deelnemen. Gedurende drie weken zullen ze ten voordele van 'Music for Life' zingen in een afvalrace. Radiostem van Studio Brussel Sam De Bruyn zal het nieuwe programma presenteren.

De overige namen zullen pas later bekend gemaakt worden. Lesley-Ann Poppe heeft al met het meidengroepje B-A-B-E, waar ook sexy blondines Tanja Dexters en Griet Vanhees lid van waren, enkele nummertjes uitgebracht. Door meningsverschillen was de groep echter geen lang leven beschoren.

BV's zingen voor het goede doel in Stars for life

Vanaf maandag 2 december presenteert Sam De Bruyn 'Stars for life', een wervelende en spannende zangwedstrijd waarin twaalf bekende Vlamingen het drie weken lang tegen elkaar opnemen ten voordele van de Studio Brussel-actie Music for life. De winnaar van 'Stars for life' wordt de stem en het gezicht van de 'Song for life', die tot stand komt doorheen de shows met medewerking van twee componisten en de Eén-kijkers.


In Stars for life zingen twaalf bekende Vlamingen zich drie weken lang vier avonden per week de longen uit hun lijf voor een goed doel dat ze zelf kiezen. De kandidaten, die binnenkort worden bekendgemaakt, zijn stuk voor stuk bekend bij het grote publiek.
De jury wikt en weegt, maar vooral de stem van de kijker telt. De kijker stemt tegelijk voor zijn of haar favoriete kandidaat en het goede doel dat die vertegenwoordigt. Zo wordt 'Stars for life' het grootste cadeau van Eén voor 'Music for life'.

Geen professionele zangers
De kandidaten van 'Stars for life' zijn bekende gezichten met veel talent, maar het zijn geen professionele zangers. Twaalf liveshows lang treden ze uit hun comfort zone en nemen ze het tegen elkaar op in een wervelende en spannende zangwedstrijd.

De inzet: de ultieme 'song for life'
De rode draad doorheen 'Stars for life' is de 'Song for life', die tijdens elke uitzending groeit en beter wordt. Aan het einde van de rit wordt de winnaar van 'Stars for life' het gezicht en de stem van de 'Song for life'. Twee componisten maken de song speciaal voor de gelegenheid, samen met de kijkers van Eén.
De kijker krijgt elke dag een opdracht mee en kan via de website van Eén of via de sociale media zijn bijdrage doorsturen. Elke dag kiezen de componisten er eentje uit om te gebruiken in de 'Song for life', om zo te komen tot één enige echte 'Song for life'.

Sam De Bruyn presenteert
Studio Brussel-stem Sam De Bruyn neemt de presentatie van 'Stars for life' voor zijn rekening. Hij was al actief tijdens vorige edities van 'Music for life' en bewoonde zelf het glazen huis. Sam deed ervaring op als televisiepresentator bij onder andere Het spiegelpaleis en De laatste ronde. Stars for life is het eerste primetime-programma dat hij live zal presenteren.
'Stars for life' is een programma van deMENSEN voor Eén.

Lesley-Ann Poppe zingt voor Make-A-Wish

“Ik doe mee aan Stars for life omdat ik dolgraag op een podium sta en mensen entertain. Het is bovendien een uitgelezen kans om me in te zetten voor het goede doel en zo hopelijk een paar kindjes hun wens te laten uitkomen.”
Drie jaar geleden leerde Vlaanderen Lesley-Ann Poppe (34 jaar) kennen als flamboyante verschijning in Komen eten. Sindsdien is ze amper uit de actualiteit verdwenen. Muzikaal heeft ze ook al enkele watertjes doorzwommen. Zo was ze in de de jaren negentig actief bij de blackmetalband Opus Nocturnales en startte ze in 2011 samen met Tanja Dexters en Griet Vanhees de meidengroep B-A-B-E. Dat Ietsie bitsie boe-liedje duurde helaas niet lang.

Vanaf maandag 2 december presenteert Sam De Bruyn drie weken lang Stars for life op Eén, een hartverwarmende dagelijkse liveshow waarin twaalf bekende sterren zich wagen aan een wervelende zangwedstrijd ten voordele van Music for life. Juryleden Kris Wauters en Els Pynoo beoordelen samen met een wisselend gastjurylid hoe ze het ervan afbrengen. Regi Penxten en Koen Buyse werken intussen aan de ultieme Song for life.

Vanaf 2 december strijden Ben Roelants, Lesley-Ann Poppe, Gunter Lamoot, Sien Wynants, Veerle Malschaert, Nasrien Cnops, Tim Van Steenbergen, Hanne Troonbeeckx, Wouter Van Besien, Sofie Dumont, Bert Verbeke en Mathias Vergels om de stem van de kijker in Stars for life op Eén, een zangwedstrijd waarin ze het tegen elkaar opnemen voor hun zelfgekozen goede doel. Vier dagen per week, van 2 tot en met 19 december, zingen de twaalf bekende gezichten met veel talent de longen uit hun lijf.

DRIEKOPPIGE VAKJURY
Ze worden bijgestaan door een zangcoach en krijgen na hun liveoptreden commentaar van een driekoppige vakjury. Behalve de vaste juryleden Els Pynoo en Kris Wauters, beoordeelt ook elke dag een ander derde jurylid de prestaties van de kandidaten. Het gastjurylid wisselt dus elke dag en kan zowel uit eigen land als uit het buitenland komen. De jury geeft advies en commentaar maar beslist niet welke kandidaat naar huis moet. De kijker beslist en zijn stem is geld waard. Elke stem die hij of zij krijgt, levert geld op. Wie de minste stemmen krijgt, moet de show verlaten.

De uiteindelijke winnaar van de zangwedstrijd verdient het meeste geld voor zijn goede doel én wordt de stem en het gezicht van de Song for life. Zo wordt Stars for life het grootste cadeau van Eén voor Music for life, de actie van Studio Brussel.

TWEE TOPCOMPONISTEN
De rode draad doorheen Stars for life is de Song for life, die tijdens elke uitzending groeit en beter wordt. Aan het einde van de rit wordt de winnaar van Stars for life het gezicht en de stem van de Song for life. Die wordt dit jaar gecomponeerd door twee topnamen uit de Belgische muziekscène: Regi Penxten en Koen Buyse. Beide Limburgers zijn goede vrienden en aarzelden geen moment om zich samen in te zetten als de componisten voor het ambitieuze project. Voor de song doen ze bovendien een beroep op de Vlaamse koren. Elke aflevering mag één koor het beste van zichzelf geven, onder het professionele oog van Regi of Koen. Het beste koor krijgt de eer na drie weken samen met de winnaar van Stars for life de Song for life te zingen.

Elke liveshow zijn ofwel Koen ofwel Regi aanwezig in de studio om een tipje van de sluier te lichten van hoe de Song for life tot stand komt. Dag na dag ziet de kijker de song groeien en op 19 december is het zover: dan weet Vlaanderen hoe de Song for life klinkt en welk koor de eer krijgt om op de song mee te zingen.

SAM DE BRUYN PRESENTEERT
Studio Brussel-stem Sam De Bruyn neemt de presentatie van Stars for life voor zijn rekening. Hij was al actief tijdens vorige edities van Music for life en bewoonde zelf het glazen huis. Sam deed ervaring op als televisiepresentator bij onder andere Het spiegelpaleis en De laatste ronde, maar Stars for life is het eerste primetime-programma dat hij live zal presenteren.

WIE ZINGT VOOR WELK DOEL?
Elke sms die de kijker stuurt, levert stemmen op voor de kandidaten, en geld voor zijn of haar goede doel. Bovendien gaat de volledige opbrengst van die sms integraal naar de actie Music for life. De vier grote telecomoperatoren Base, Proximus, Mobistar en Telenet participeren en storten al hun opbrengsten door naar de Koning Boudewijnstichting, zodat de totale opbrengsten volledig naar het goede doel kunnen gaan.

Lesley-Ann Poppe zingt voor het goede doel

In december gaat ‘Stars for Life’, de televisiewedstrijd waarin op zoek wordt gegaan naar de stem en gezicht van de nieuwe ‘Music For Life’-single, van start en de eerste vijf deelnemers werden ondertussen bekendgemaakt. Lesley-Ann Poppe, Gunter Lamoot, Ben Roelants, Sien Wynants en Veerle Malschaert zijn de eerste BV’s die het tegen elkaar zullen opnemen in de zangwedstrijd.

Sam De Bruyn zal de nieuwe liveshow in het kader van Music For Life, de jaarlijkse benefietactie van Studio Brussel, presenteren en de vijf BV’s proberen vanaf maandag 2 december zoveel mogelijk geld bijeen te sprokkelen voor hun eigen goede doel.

Televisiepersoonlijkheid Lesley-Ann Poppe smeert haar stembanden voor Make-A-Wish en hoopt zo de wens van enkele kindjes te laten uitkomen. Stand-upcomedian Gunter Lamoot zingt voor ‘Mobile School’, een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen en Eén-presentator Ben Roelants haalt alles uit de kast voor ‘Pink Ribbon’.

Ketnet-wrapper Sien Wynants koos dan weer voor Oxfam en actrice Veerle Malschaert doet mee voor ‘Bos+’.

Wordt Lesley-Ann de Vlaamse Rihanna?

Lesley-Ann Poppe neemt haar deelname aan het Eén-programma 'Stars for Life' heel serieus. Zo serieus dat ze er zelfs professionele zangles voor volgt.

La Poppe twitterde vanochtend: 'Vertrekt dadelijk naar de volgende zangles. Ik ga de Rihanna in mij naar boven halen :-)'. In de zangwedstrijd ten voordele van 'Music For Life' neemt de rondborstige blondine het al zingend op tegen bekende Vlamingen als Ben Roelants, Gunter Lamoot, Sofie Dumont, Wouter Van Besien, Tim Van Steenbergen en Hanne Troonbeeckx. Vanaf 2 december ontdekt u of de zanglessen hun vruchten hebben afgeworpen, want dan gaat 'Stars For Life' van start.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten